фото: Стріли Кудіна

Стріли Кудіна

Від: 61.00 грн

Стріли Кудіна – це надзвичайно корисний трав’яний чай, що використовується в китайській народній медицині. Він має характерну форму (закручених “стріл”) та оригінальний гіркуватий присмак.

x Clear selection
Артикул: t21. Категорія: .

Опис

З китайської Кудін перекладається як “гірка трава” та відноситься до категорії Кху ча – “гірких чаїв”. Правду кажучи, Кудін – це не зовсім чай. Його виготовляють з листя Падуба широколистого, що робить Кудін родичем іншого відомого напою – мате.

Правильно заварений Кудін має приємний гіркуватий присмак та насичений солодкий післясмак.

Корисні властивості Кудіна:
Кудін вважається одним з найбільш цілющих напоїв Піднебесної та широко використовується в китайській народній медицині. На відміну від інших трав’яних напоїв, Кудін містить кофеїн, правда, набагато менше, ніж зелені чи червоні чаї.

“Гіркий чай” широко використовують для профілактики та лікування застуд і нежитю. Він нормалізує рівень цукру в крові, що робить його незамінним для діабетиків. Крім того, Кудін має протизапальний та бактерицидний ефект, знижує рівень холестерину та чудово тонізує.

Відгуки покупців

5 stars 0
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0

Поки що, немає відгуків. Лишіть перший!

Додати відгук


Для заварювання настою Кудіну середньої міцності, який не буде гірчити, береться одна “голка” на 200-300 мілілітрів води. Тобто для заварювання одного літру напою, вам знадобиться 4-5 голок Кудіну.

Ми радимо заварювати “гіркий чай” класично - проливами, адже саме через кілька заварювань він відкриє перед вами усе багатство солодкого післясмаку.

Тому краще запастись невеликим чайничком або гайванню (100-200 мл) і термосом з гарячою водою. Воду спочатку доведіть до кипіння, а потім остудіть до 50-60 градусів, інакше настій вийде дуже гіркий і навіть неприємний.

Перш за все покладіть необхідну кількість Кудіну, залийте гарячою водою і за пару секунд злийте. Таким чином ви очищаєте “гіркий чай” від пилу і готуєте для подальшого заварювання.

Далі заливаєте чайник гарячою водою і настоюєте 30 секунд. Кожне наступне заварювання триває на 10 секунд довше за попереднє.

Кудін витримує до 7-8 проливів, по різному розкриваючись під час кожного заварювання.