фото: Лун Цзин

Лун Цзин

Від: 58.00 грн

Лун цзин – це без перебільшення найвідоміший китайський чай, який впевнено очолює десятку знаменитих чаїв Китаю.

x Clear selection
Артикул: z2. Категорія: .

Опис

Назва Лун цзин перекладається як “Колодязь дракона” і за легендою була отримана на честь буддистського монастиря з чудодійним колодязем.

Лун цзин збирається на плантаціях поблизу озера Си Ху. Чай виготовляється вручну, що робить Лун цзин одним з найдорожчих чаїв Китаю.

Історія
Вперше Лун цзин згадується у відомому трактаті “Чайний канон” мудреця Лу Юя. З нього ми довідуємось, що історія Лун цзина налічує понад 1,5 тисячі років.

Однак відомим на весь Китай Лун цзин став значно пізніше. За легендами майбутній імператор Хунлі відвідував околиці озера Си Ху зі святковим візитом. Коли ж імператора почастували Лун цзинем, він був настільки вражений, що надав 18-ти кущам, з яких був зібраний чай титул імператорських.

Смак чаю Лун Цзин:
Настій Лун цзина – жовто-зеленуватий майже прозорий, з ніжним ледь помітним ароматом та м’яким смаком.

Поет епохи Цін, Лу Ці Чжи так його описує: “Лун цзин, той, що справжній, солодкий за ароматом і не охолоджує, відпиваєш, і смак слабкий, наче і немає його зовсім. Випивши ж його, відчуваєш дихання Великої Гармонії”

Процес виготовлення Лунцзину
Зібравши чайне листя, його розкладають на свіжому повітрі, внаслідок чого з чайного листа випаровується вода і він стає придатним до обробки.

Аби уникнути подальшого окислення, майбутній Лун цзин просмажують у великих котлах, які нагрівають до 100 градусів. Придавлюючи та вчасно перемішуючи чайні листочки, майстри досягають необхідної вологості сировини.

Важливо відзначити, що увесь процес обсмаження проводиться вручну і вимагає неабиякої концентрації, адже найменший промах може призвести до браку всієї партії.

Згодом чай охолоджують, після чого знову відправляють до нагрітого котла. Цього разу, аби надати Лун цзину характерної пласкої форми.

Корисні властивості

  • Медичні дослідження доводять, що Лун цзин надзвичайно багатий на вітаміни та мінерали, а також містить велику кількість антиоксидантів.
  • Лун цзин оздоровлює та омолоджує організм, виводить шлаки та токсини, сприяє нормалізації артеріального тиску та зміцнює стінки судин.

Відгуки покупців

2 reviews 4.00 out of 5 stars
5 stars 0
4 stars 2
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0
  1. :

    Купила этот чай вместе с женьшеневым улуном.
    Он немного необычный для меня, чувствуется легкая терпкость…
    Но если заваривать чай правильно (ребята уже меня научили), то чайный вкус раскрывается совсем по другому!
    +1 в мою коллекцию вкусных чаев!

  2. :

    Мабуть, цей чай для справжніх цінителів і шанувальників. Але як на мене він аж занадто легкий. Аромат також не дуже ярко виражений. Чай безперечно смачний, але це не мій сорт.

Додати відгук


Для заварювання Лун цзина середньої міцності береться кількість чаю з розрахунку 1 грам на 100 мілілітрів води. Тобто для заварювання одного літру чаю, вам знадобиться 10 грамів Лун цзина.

Ми радимо заварювати китайський чай класично - проливами, адже саме через кілька заварювань він відкриє перед вами усе багатство смаку.

Тому краще запастись невеликим чайничком або гайванню (100-200 мл) і термосом з гарячою водою. Воду спочатку доведіть до кипіння, а потім остудіть до 80 градусів.

Перш за все покладіть необхідну кількість чаю, залийте гарячою водою і за пару секунд злийте. Таким чином ви очищаєте чай від пилу і готуєте для подальшого заварювання.

Далі заливаєте чайник гарячою водою і настоюєте 30 секунд. Кожне наступне заварювання триває на 10 секунд довше за попереднє.

Лун цзин витримує до 7-8 проливів.