фото: Іван Чай (світлий) On sale!

Іван Чай темний з чорницею (Прикарпаття)

Від: 45.00 грн Від: 30.00 грн

Купити Івач чай або кіпрей – ферментований український трав’яний чай, що славиться приємним ніжним смаком та цілющими властивостями.

100% натуральна сировина та власна рецептура гарантують неперевершений смак та збереження усіх корисних властивостей Іван-чаю.

x Clear selection
Артикул: iv-chay-chornytsia. Категорії: , . Tag: .

Опис

Історія походження Іван-чаю:

Траву Іван-чай або кіпрей на Русі використовували в якості цілющого напою з ХІІ століття. Монахам заборонялось пити чай і каву, тому вони заварювали різноманітні трави. Саме в цей період Іван-чай починає завойовувати популярність.

Фасування Іван чаю на фабриці. 1905 рік

Фасування Іван чаю на фабриці. 1905 рік

Спочатку напій нічим не відрізнявся від інших фіточаїв, наприклад м’яти. Однак з появою на російських теренах китайських чаїв, окремі купці починають експериментувати з ферментацією, намагаючись продати кіпрей під виглядом зеленого чаю, що коштував в рази дорожче.

Копорський чай

З часом Іван-чай став настільки популярним в Росії, що в містечку Копор’є відкрилась велика кількість фабрик з його виробництва, а напій почали називати “копорським чаєм”. Іван-чай став суттєвою статтею експортного доходу Російської імперії: в Британію та Данію постачали десятки тон чаю щороку. Після революції 17-го року виробництво чаю занепало, а всі фабрики Копор’я збанкрутіли.

В радянський час Іван-чай продавали в аптеках як лікувальну траву. І лише в кінці ХХ століття групою ентузіастів була відновлена рецептура ферментування чаю. Варто зазначити, що зараз кожен виробник ферментує Іван-чай по-своєму, тому важко знайти два однакових види чаю.

Процес виробництва копорського чаю:

Іван чай. Фото цвітіння

Іван чай. Фото цвітіння

“Файна Чайна” отримує свіжий Іван-чай одразу ж з невеличкої домашньої фабрики, яку тримають наші добрі друзі.

Сировина для майбутнього фіточаю збирається лише в місцях нещодавньої вирубки лісу в момент цвітіння кіпрею.

Зібраний Іван-чай вручну перетирають на продовгуваті калачики, після чого лишають відстоюватись у власному соці в теплому приміщенні.

Темний (ферментований) Іван-чай відстоюється понад 1,5 доби, тому відзначається густим ароматом та насиченим смаком.

Калачики ріжуться на невеликі кружальця, які пізніше сушаться в духовці при невисокій температурі.

Корисні властивості Іван-чаю:

Заварювання Іван-чаю. Фото

Заварювання Іван-чаю. Фото

Іван-чай надзвичайно корисна рослина, яка здавна використовується в народній медицині для лікування застудних захворювань та виразки.

Настій світлого Іван-чаю має такі корисні властивості.

  •  Заспокоює при стресах на нервових навантаженнях;
  •  Знижує біль;
  •  Посилює імунітет;
  •  Відновлює сили;
  •  Очищує кров та сприяє виведенню токсинів;
  •  Містить велику кількість вітамінів та мікромінералів.

Причини купити Іван чай в Файній Чайні:

  • Натуральна сировина та оригінальна рецептура;
  •  100% гарантія якості. Не сподобається, повернемо гроші!
  •  Безкоштовна доставка

Відгуки покупців

5 stars 0
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0

Поки що, немає відгуків. Лишіть перший!

Додати відгук