фото: Дянь Хун

Червоний чай Дянь Хун

Від: 52.00 грн

Дянь хун – це відомий “Червоний чай з Юньнані” (“Дянь” – скорочена назва провінції Юньнань), який виготовляють з бруньок і великого листя чайних дерев, що ростуть в повіті Фенцин на висоті більше 1000 метрів. За рахунок сприятливого клімату та плодючих грунтів регіону чайні дерева, з яких збирають Дянь Хун, ростуть високими, а їхні бруньки надзвичайно міцними.

x Clear selection
Артикул: ch1. Категорія: .

Опис

Чай Дянь хун має вигляд тонких, вигнутих темно-коричневих листочків вперемішку з яскраво-золотистими чайними бруньками.

Дянь хун добре бадьорить і зігріває, – це ідеальний напій для щоденного ранкового чаювання.

Смак чаю Дянь Хун:
Смак чаю Дянь хун густий міцний з відчутними медовими нотками. Післясмак – довгий, яскраво виражений. Золотисті бруньки чайного дерева надають чаю насиченого червоного кольору та приємної терпкості.

Виробництво червоного чаю Дянь Хун:
Секрет смаку чаю Дянь хун криється в особливостях його виробництва. При зборі Дянь хун беруться лише бруньки та повністю розкриті чайні листочки. Після цього чай трохи підв’ялюють та скручують, надаючи чаїнкам необхідної форми. Далі Дянь хун просмажують на відкритому вогні.

За рахунок складності виробництва та оригінального смаку Дянь хун відносять до елітного китайського чаю.

Корисні властивості чаю Дянь хун:
Дянь хун містить велику кількість кофеїну та інших алкалоїдів, тому добре тонізує та бадьорить, особливо зранку. Юньнанський червоний чай також добре відновлює сили та заряджає енергією, тому стане прекрасним чаєм для бані.

Відгуки покупців

1 review 5.00 out of 5 stars
5 stars 1
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0
  1. :

    Смачний та ароматний чай. Легко витримує 3 заварки. Колір чаю темно-коричневий з червоним відтінком, як у сонця, що заходить за горизонт теплим літнім вечором. Дякую за чудовий сервіс, особливо дівчині, яка оформлювала та віддавала моє замовлення, не запитав як її звати))

Додати відгук


Для заварювання Дянь хуну середньої міцності береться кількість чаю з розрахунку 1 грам на 100 мілілітрів води. Тобто для заварювання одного літру чая, вам знадобиться 10 грамів Дянь хуну.

Ми радимо заварювати китайський чай класично - проливами, адже саме через кілька заварювань він відкриє перед вами усе багатство смаку.

Тому краще запастись невеликим чайничком або гайванню (100-200 мл) і термосом з гарячою водою.

Перш за все покладіть необхідну кількість Дянь хуну, залийте гарячою водою і за пару секунд злийте. Таким чином ви очищаєте чай від пилу і готуєте для подальшого заварювання.

Далі заливаєте чайник гарячою водою (95-98 градусів) і настоюєте 30 секунд. Кожне наступне заварювання триває на 10 секунд довше за попереднє.

Дянь хун витримує до 5-6 проливів.