фото: Ци Мень (Кімун)

Червоний чай Ци Мень (Кімун)

Від: 52.00 грн

Ци мень – один з найвідоміших китайських червоних чаїв, що має міцний смак та приємний аромат. Багато років його обирають в якості подарунка високим гостям. Наприклад в 1982 році лідер китайської компартії Ден Сяопін подарував Ци мень прем’єру Великобританії Маргарет Тетчер, а в 1990 китайська делегація подарувала Ци мень представникам Радянського Союзу.

x Clear selection
Артикул: ch2. Категорія: .

Опис

Разом з індійським Дарджлінгом та цейлонським Ува китайський Ци мень (Кімун) входить до трійки найароматніших червоних чаїв у світі.

Смак чаю Ци Мень:
Смак чаю Ци мень міцний і чистий, однак без неприємної терпкості. Він бадьорить і піднімає настрій.

Традиційно в Європі червоний чай з Ци мень заварюють з молоком. В Китаї існують рецепти заварювання з імбирем, – виходить чудовий чудовий напій, що зігріває і підвищує імунітет.

Історія виникнення Кімуну:
В ХІХ в гірському повіті Ци Мень провінції Аньхой традиційно виготовляли лише зелений чай. Однак з ростом популярності червоних чаїв з сусідньої провінції Фуцзянь, чайні майстри Ци меня почали експериментувати, використовуючи технології своїх колег. Перші спроби виготовити червоний чай в повіті Ци мень датують 1875 роком.

Через кілька років чайні технологи досягли небувалого успіху, перевершивши своїх фуцзянських вчителів і на сьогодні червоний чай з Ци мень входить до десятки відомих чаїв Китаю.

При виготовленні Ци меню береться одна брунька і один чи два чайних листочки, які потім підсушують, скручують і ферментують.

Корисні властивості чаю Ци мень:

  • Бадьорить і концентрує мисленнєвий процес;
  • Покращує кровообіг;
  • Сприяє виведенню солей і токсинів;
  • Має протизапальну дію;
  • Знижує рівень цукру в крові.

Відгуки покупців

1 review 5.00 out of 5 stars
5 stars 1
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0
  1. :

    Купила своему папе на день рождения!
    Он у меня любитель класики :)
    Пили его всей семьей, и все остались довольны!
    Вроде бы ничего необычного, просто хороший и качественный чай!
    но есть и “минусы”…
    мой папа теперь отказывается пить пакетированый “липтон”… )))

Додати відгук


Для заварювання Ци меню середньої міцності береться кількість чаю з розрахунку 1 грам на 100 мілілітрів води. Тобто для заварювання одного літру чаю, вам знадобиться 10 грамів чаю.

Ми радимо заварювати Ци мень класично - проливами, адже саме через кілька заварювань він відкриє перед вами усе багатство смаку.

Тому краще запастись невеликим чайничком або гайванню (100-200 мл) і термосом з гарячою водою.

Перш за все покладіть необхідну кількість Ци меню, залийте гарячою водою і за пару секунд злийте. Таким чином ви очищаєте чай від пилу і готуєте для подальшого заварювання.

Далі заливаєте чайник з Ци менем гарячою водою (95-98 градусів) і настоюєте 30 секунд. Кожне наступне заварювання триває на 10 секунд довше за попереднє.

Китайський червоний чай Ци мень витримує до 7-8 проливів.