фото: Бі Ло Чунь On sale!

Бі Ло Чунь

Від: 72.00 грн

Бі ло чунь – це класика зеленого чаю. Він нерідко очолює різноманітні рейтинги та відзначений титулом “Знаменитий чай Китаю”. Цей зелений чай має приємний свіжий аромат та незабутній м’який смак.

x Clear selection
Артикул: N/A. Категорія: .

Опис

Походження назви Бі ло чунь:

Бі ло чунь з китайської перекладається як “Смарагдові Спіралі весни”. Для виготовлення цього зеленого чаю бруньки та верхні листочки чайного куща збирають, сушать та закручують у маленькі спіральки, завдяки яким Бі ло чунь і отримав свою назву.

Зустрічається ще й інший варіант українського перекладу – “Смарагдові равлики весни”. Справа в тому, що в китайській мові спіралі та равлики позначаються одним ієрогліфом.

За однією з легенд назву Бі ло чунь особисто придумав один з китайських імператорів.

Смак зеленого чаю Бі ло чунь:
Бі ло чунь має дуже легкий та ніжний аромат. Смак чаю – ледь відчутний та м’який, з приємною терпкістю. Післясмак солодкий та яскраво виражений.

Колір настою зеленуватого кольору з жовтим відтінком, майже прозорий.

Корисні властивості

  • Китайці п’ють Бі ло чунь на відпочинку: в перерві на роботі чи під час спілкування з друзями. Він чудово розслабляє, тамує спрагу та відновлює запас сил.
  • Корисні властивості Бі ло чуня заслуговують окремої статті. До них, зокрема, відносять омолодження шкіри та виведення токсинів і шлаків, посилення імунітету та підняття настрою.

Відгуки покупців

1 review 5.00 out of 5 stars
5 stars 1
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 star 0
  1. :

    дуже смачний чай! маючи молочний улун улюбленим зеленим чаєм вже як декілька років, не думала, що ще якийсь новий чай може так сподобвтись.
    бі ло чунь має своєрідний присмак, м”який і завершений. тепер в мене два улюблені чаї :)

Додати відгук


Для заварювання Бі ло чуняю середньої міцності береться кількість чаю з розрахунку 1 грам на 100 мілілітрів води. Тобто для заварювання одного літру чаю, вам знадобиться 10 грамів Бі ло чуня.

Ми радимо заварювати китайський чай класично - проливами, адже саме через кілька заварювань він відкриє перед вами усе багатство смаку.

Тому краще запастись невеликим чайничком або гайванню (100-200 мл) і термосом з гарячою водою. Воду спочатку доведіть до кипіння, а потім остудіть до 80 градусів.

Перш за все покладіть необхідну кількість чаю, залийте гарячою водою і за пару секунд злийте. Таким чином ви очищаєте чай від пилу і готуєте для подальшого заварювання.

Далі заливаєте чайник гарячою водою і настоюєте 30 секунд. Кожне наступне заварювання триває на 10 секунд довше за попереднє.

Чай Бі ло чунь витримує до 7-8 проливів.